X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X
X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Bilgi Bankası

AnasayfaBilgi BankasıGenelVDS Nedir? Ne İşe Yarar?

VDS Nedir? Ne İşe Yarar?

VDS nedir? VDS ne demek? VDS ne işe yarar?

"VDS" veya "VPS" (Virtual Private Server), sanal özel sunucu anlamına gelir. Bu, bir fiziksel sunucunun sanallaştırılarak birden fazla sanal sunucuya bölünmesini ifade eder. Her sanal sunucu, kendi işletim sistemine ve kaynaklarına sahip gibi davranır, ancak aslında aynı fiziksel makineyi paylaşır. VDS'ler genellikle web barındırma, veri depolama, oyun sunucuları ve diğer internet tabanlı uygulamalar için kullanılır. Bu, kullanıcıların düşük maliyetle daha fazla kontrol ve özelleştirme sağlamak için paylaşılan hosting ve özel sunucular arasında bir orta nokta sunar.

VDS(Virtual Dedicated Server), sunucunun kullanım tasarrufunun tamamının kullanıcıya ait olduğu bir özel sanal sunucu hizmetidir. Sunucuların her birinin üzerinde, kendine ait donanım bileşenleri ayrı olarak yer almaktadır. Üzerinde birbirinden bağımsız işletim sistemi ve sunucu yazılımları barındırır.

Bir VDS sunucuya tahsis edilen RAM ve İşlemci miktarı, anyı fiziksel sunucuda bulunan diğer VPS veya VDS'ler tarafından paylaşımlı kullanılmaz. Bu özellik VDS suncunun herzaman daha performanslı olmasını sağlar.

Yapılan bölümlemede size ayrılan işlemci, harddisk, ram, hat gibi işlemler sabittir. Kullanılmasa bile sunucu üzerindeki diğer VDS'ler size ayrılan kaynakları kullanamazlar. Biraz daha solid(katı) bir bölümlemedir.

Fiziksel sunucu üzerinde birden fazla özel sanal sunucu olmasının herhangi bir riski yoktur. Sanal sunucular, birbirinden tamamen bağımsız, izole edilmiş ve güvenli bir şekilde yer alırlar.

Genel olarak kullanıcıların en çok tercih etmesinin nedeni ise tamamen kişinin yada kurumun kendi kullanımında olan bir servis olması paylaşımlı olmaması tüm performansının yüzde yüzüne kadar kullanılabilmesidir.

Bazen de hosting işine yeni giren kişi yada firmalar tarafından da tercih edilmektedir.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(5024 defa görüntülendi. / 16 kişi faydalı buldu.)

wp wp Top